toernieuws

Laatste nieuws

Woord van de dag is 'genoten':)


zaterdag 15 mei 2010

Dag 6 en 7 , 14 en 15 mei










Vrijdag 14 mei 2010.

Van Donegal naar Newport ritlengte -/+ 252 kilometer
Vanochtend vertrokken uit Donegal, eerst de huurauto teruggebracht naar Letterkenny en om 10.15 de volgende etappe aangevangen. Deze dag gaan we richting Sligo, om daarna via een kustroute naar Newport te rijden. Onderweg weer genoten van prachtige uitzichten. Ter hoogte van Tempelboy een haventje opgezocht en daar onze lunches genuttigd.
Onderweg nog een keer gestopt om de kliffen te bekijken. Onderweg naar de rand kwamen we erachter dat de grond niet altijd even stevig is om over te lopen, toch Ada? (turfsmurf!)
Deze dag hebben we wel een aantal buitjes gehad, maar duurden nooit langer dan 15 minuten. Aan het einde van de middag, toen we in Newport aankwamen scheen de zon. Aan de riviermonding een B&B opgezocht en hier 2 kamers geregeld. Na uitgepakt te hebben een heerlijk hapje gegeten in een locale pub onder het genot van o.a. een Guinness.





















Zaterdag 15 mei 2010.
van Newport naar Kinvarra, ritlengte -/+ 178 kilometer

Vanochtend goed wakker geworden en na een typisch Iers ontbijt, incl. black pudding, weer de motorfietsen bepakt en vertrokken voor weer een dagtocht. Deze keer van 244 Km lang.
We gaan vandaag richting Conamara en Galway. Na ongeveer een 80 km gereden te hebben kwamen we in Kylemore. Hier staat Kylemore Abbey, dit is een in 1877 gebouwd kasteel wat in de jaren 20 van de 20e eeuw door een Belgische orde is gekocht om omgebouwd te worden tot een abdij. Dit kasteel is gebouwd door een rijke Ier, die zijn fortuin had ge-erfd van zijn vader die rijk was geworden in de textiel-industrie. Deze man verloor zijn vrouw op 45-jarige leeftijd en ter ere van haar heeft hij een mini-kathedraal gebouwd. Geweldig om te zien.
De abdij was nu weer gedeeltelijk ingericht zoals het destijds is bedoeld geweest en was indrukwekkend om te zien. Daarna zijn we langs de kust gereden over de R341 langs Roundtree. Hierna de weg genomen die leidde naar Cong, waar Ashford Castle staat. Dit is ook rond 1850 gebouwd en is nu een 5 sterren hotel! Hier hebben we een high-tea gebruikt in de drawing-room. Was op zich al een belevenis om in een dergelijk oud en luxe ingericht hotel even te verblijven en sfeer te proeven. Later bleek dat de Abbey, de kathedraal en Ashford Castle alle drie door dezelfde architect was ontworpen, dit is aan de foto’s ook wel te zien. Om 16.00 weer verder naar ons eindoel nl. Kinvara, een dorpje aan een baai met ook een fraai kasteeltje op een eilandje in het water. Hier ons kamp opgeslagen in het Merriman Hotel.

5 opmerkingen:

  1. Hee, het ziet er allemaal erg chique uit! Jullie woorden van de dag zijn wel leuk, alleen niet elke dag te begrijpen.
    Wildhogs snap ik wel!! pa + ma zeggen dat tegenwoordog wel vaker.
    Er zitten mooie foto's bij!
    Nog even lekker genieten, er zit al weer bijna een week op voor jullie.
    Veel plezier nog.
    Nog veel berichten schrijven, vind het echt leuk.
    Groetjes Sanne!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Luitjes .
    Weer een mooie serie foto`s en reis verslag.
    Je waand je in de "18 de eeuw" als je daar rond loopt . En zo`n "High Thea" past er ook mooi bij .Weer een fijne trip verder en genieten doen jullie zeker . Groetjes Pa en Ma . Liefs .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Marjon ik zie dat je er weer nieuwe foto's bij heeft gezet erg mooi zijn ze weer dat bootje en die manden zijn ook erg mooi en was dat gebak lekker ha ha ziet er lekker uit ,
    prachtig land zeg ik moet het maar met de Heemtuin doen daar zijn ze erg druk met het nageslacht bezig
    fijne dag verder
    Groetjes voor allemaal
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige foto's weer! Zijn er ook van Henk bij? De omgeving is mooi en jullie lijken aardig weer te hebben. Gelukkig is dat de laatste 2 dagen hier ook (wel 15 graden!!) Groeten Jennie (zus Henk)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Marjon en Johan,
    Mooie foto's, prachtig land. Ik lees dit keer wat minder over regenjassen gebruik in vergelijking met vorig jaar. Fijne vakantie verder.
    Groetjes voor allemaal
    Lisette & Rene

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reactie. groetjes Henk ,Ada, Johan en Marjon