toernieuws

Laatste nieuws

Woord van de dag is 'genoten':)


zondag 23 mei 2010

dag 13,14,15. 21, 22 en 23 mei



















Vrijdag 21 mei

Vandaag een dagje in Dublin rondkijken. We zijn met een ‘hop on hop off’’ bus een rondje door de stad gegaan. Deze bussen rijden je langs alle bezienswaardigheden die Dublin te bieden heeft. Langs het Guinness museum, waar we wel even een uitstapje hebben gemaakt maar niet naar binnen zijn gegaan, de gevangenis waar we een rondleiding gedaan hebben en veel informatie hebben gekregen over deze gevangenis die voor de Ieren erg belangrijk is geweest begin 1900. Hier zaten de gevangenen die voor de vrijheid van Ierland gestreden hebben.. De bus weer op gehopt en een bezoekje aan de Jameson distillery. Vanaf de destilleerderij door de winkelstraten van Dublin gelopen waar midden in de hoofdstraat, O’Connell street, een monument staat. Een roestvrijstalen naald ven 120 meter hoog genaamd de ”Spire”. De bus weer opgehopt en het rondje weer afgemaakt. In een heleboel straten staan grote herenhuizen die bijna allemaal voorzien zijn van de beroemde deuren van Dublin. De souveniertjes die we gekocht hadden voor thuis naar het hotel gebracht en even uitgerust van deze drukke dag. Tegen de avond een restaurant opgezocht in Tempel Bar en kwamen terecht bij een Traditional Irish restaurant met Ierse gerechten. Het was er weer erg lekker en de mannen lieten zich het bier goed smaken en de dames hun ‘sparkling’ watertje ook trouwens. Op de wandeling terug naar hotel weer de vreemdst uitgedoste figuren tegengekomen, Amsterdam is hier niks bij, je ziet van alles en alles kan hier. Omdat we de volgende morgen vroeg moeten vertrekken stond het ontbijt al op onze kamers en speciaal nog even gevraagd of we de motoren morgenochtend vroeg van de parkeerplek konden rijden, en ja hoor was geen enkel probleem volgens de receptionist…….







Zaterdag 22 mei 2010

…....en , ja hoor het hek van onze parking ging dus vanochtend vroeg om 06.45 niet open, (Henk had al zo een voorgevoel) Er hing een telefoon naast het hek, wij dus de receptie uit bed gebeld om kwart voor 7 in de ochtend en uiteindelijk ging de poort om 7.10 open en konden we de weg nemen naar de terminal voor de veerboot naar Holyhead. Daar lag het schip al te wachten en duurde het ook niet lang voordat we van wal gingen. Deze overtocht duurde een kleine 3 uur totdat we weer in Holyhead aan wal gingen. In Holyhead de tomtom ingesteld op Hull, de weg ging voor een groot deel over de snelweg om om op tijd in Hull aan te komen. We moesten een afstand van ca. 360 km overbruggen, om in Hull de boot naar Rotterdam te halen. We hadden wel een paar uur over om even van de snelweg te gaan en een landelijke route te kiezen, op de snelweg rijden is toch wel erg saai. De temperatuur was inmiddels opgelopen tot 27 graden en dus niet echt comfortabel om door steden heen te rijden. Het laatste stuk nog de snelweg gepakt nadat we een verkoelend ijsje bij een pompstation hadden gekocht. Ingecheckt in Hull en om 19.15 de spullen weer in de hutten gebracht om daar de laatste vakantie nacht door te brengen. De boot vertrok naar Rotterdam om 20.30.

Zondag 23 mei 2010

Vroeg werden we gewekt om 7.00u. en ook onze klokken weer een uur vooruit gezet, dus een kort nachtje geweest. Na het ontbijt lekker naar buiten om in het mooie weer op het dek te kijken hoe het schip aanlegde aan de kade.
Bij Johan en Marjon nog een laatste bak koffie gedaan en daarna zijn Ada en Henk ook weer huiswaarts gegaan.
We hebben een prachtige reis gehad en gaan nu nagenieten van al de foto’s die Henk en Marjon hebben genomen.
Allemaal bedankt voor het volgen van dit blog en misschien tot een volgend blog.

Groetjes Ada, Henk, Johan, Marjon

3 opmerkingen:

  1. Hoi Marjon gave serie weer zeg erg mooi
    en die hapjes zien er ook heel erg lekker uit
    Jullie zijn weer veilig thuis zo te zien
    ik heb genoten van de mooie foto's
    in het tuintje was het ook erg leuk en weer heel veel mooie dingen gezien
    groetjes en tot ziens
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Luitjes .
    Ook de laatste serie foto`s even gezien .Het weer zag er goed uit en jullie hebben een hele fijne reis gehad , en het was weer leuk om te volgen . Weer een mooie reis om op terug te kijken en weer na te genieten van de foto`s ,
    groetjes en liefs Ma .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bijzonder mooi deze serie.....fraaie onderwerpen, kleuren en composities.

    Lijkt me geweldig om dat land eens te bezoeken.

    groetjes, Joop

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reactie. groetjes Henk ,Ada, Johan en Marjon