toernieuws

Laatste nieuws

Woord van de dag is 'genoten':)


vrijdag 21 mei 2010

dag 10,11,12 . 18 mei, 19 mei, 20 mei






Dinsdag 18 mei

Lekker uitgeslapen vandaag en laat gegeten. Gewinkeld in het stadje Killarney, winkeltje in en winkeltje uit, zelfs de mannen gingen overal mee naar binnen. Lekker bakkie gedaan in een chocolaterie met Keltische bonbons. Een ritje met een busje besproken, om half 3 zou deze vertrekken om de omgeving te verkennen zodat de mannen ook meer van de omgeving kunnen zien. Het was maar goed dat het vandaag geen rijdag was want het begon weer aardig te miezeren wat later overging in lichte regen. De eerste rit ging naar een oud kasteeltje waar we even gedropt werden om foto’s te maken, we voelden ons echt een stel Amerikaanse toeristen die in een busje rond gereden werden en even snel een foto maken en dan ‘hup’ de bus weer in. De volgende stop was in het National Park van Killarney, een Landhuis met een prachtige tuin eromheen met mooie rododendrons in alle kleuren. Hier konden we een uur rond lopen. In het park was ook een waterval te bezichtigen, hier kregen we 10 minuten de tijd voor. Dus snel een paar foto’s en ‘hup’ de bus weer in. Tegen half 6 waren we weer terug op de opstap plaats. In een pub een biertje, cappuccino en een jus d’orange genomen en waar we gezellig aan de praat kwamen met de eigenaar van de pub die wilde weten waar we vandaan kwamen. Daarna in een Indiaas restaurant gegeten.








Woensdag 19 mei

De motoren weer geladen om weer te vertrekken uit Killarney. We hebben vandaag de route omgegooid om weer een stuk over dezelfde weg te rijden als op de heenweg. We kwamen langs Lady’s View waar vroeger koningin Victoria met haar gezelschapsdames regelmatig te vinden waren in vroeger tijden. Het landschap trok helemaal dicht door de mist en fijne regen. Daardoor konden we niet veel zien. Na gisteren Dingle en de ring of Kerry gereden te hebben gingen we vandaag de ring of Beara doen. Onderweg even in het havenstadje Kinsale de benen gestrekt. Kleurige geveltjes sierden de straatjes. Ada wilde graag naar Ardmore omdat ze een boek gelezen had die zich afspeelde in deze omgeving. Onderweg was de zon zo nu en dan weer te zien maar toen we bij Ardmore kwamen, zag je opnieuw de mist over het land trekken. Dit was een heel apart gezicht. We zijn terecht gekomen in een B&B, echt in Ierse stijl ingericht en sfeervol. Ardmore ligt aan de kust met mooie kliffen . Er is een wandeling van ongeveer een uur uitgezet om deze kliffen te bekijken. We kwamen langs een heel oud kerkje uit ongeveer 420 na christus. Langs deze route waren nog enkele overblijfselen uit die tijd te zien. Omdat de mist nog steeds over het landschap trok gaf dit een mooie mystieke sfeer aan de omgeving. Heel apart om te zien. Tegen de klifrand lag ook nog een gestrand kraanschip, de "Samson"die in 1987 op de klippen liep nadat hij bij Lands End was los geslagen tijdens een transport naar Malta.












Donderdag 20 mei 2010

Vandaag het laatste stuk door Ierland, Van Ardmore naar Dublin. Het landschap hier is veel groener en een stuk platter. Midden in een klein dorpje getankt bij een plaatselijk benzine station, aan de overkant even koffie gedronken. De tocht weer voortgezet en onderweg broodjes en beleg gehaald om die op een mooi plekje te nuttigen. Dat plekje lag langs een watertje met een oud bruggetje. Bij vertrek uit Ardmore was het nog steeds mistig, maar onderweg klaarde het goed op en werd het 23 graden, lekker warm dus. De tocht voortgezet en we kwamen door de Wiclow mountains, waar o.a. de film Bravehart is opgenomen met Mel Gibbson. Een stukje Bravehart route gereden door dit prachtige berggebied, het was weer heerlijk rijden. Onderweg een tussenstop om dit alles op ons in te laten werken.
We hadden de dag ervoor een hotel in Dublin geboekt om niet voor een dichte deur te staan.
Deze met behulp van de Tomtom en de Garmin van Henk gevonden. Een drukke stad waar al het verkeer één richting op gestuurd wordt. Uiteindelijk gevonden en ons intrek weer in de kamers genomen. Ada en Henk hebben deze keer een mega kamer met keuken incl. alle apparatuur. Johan en Marjon een kamer met een sauna. Even lekker opgefrist en een wandeling naar het centrum gemaakt. Gelijk in de straten de bekende Dublindoors gezien. In het centrum, Tempel Bar, een restaurant met lekkere jaren 80 muziek gevonden en daar gegeten. Morgen de stad beter verkennen.

Hier een stukje film wat we deze dag onderweg gemaakt hebben.




3 opmerkingen:

  1. Hele mooie serie en wat prachtig met de mist
    super mooi jullie schaduw is ook mooi
    Fijn weekend allemaal
    groetjes Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En een heeeeeel gaaaaaaf filmpje
    super
    Gr Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Luitjes .

    Toch weer mooie foto`s ondanks de mist . Leuk die foto met de schaduw van de moter . Ook de kleuren zijn mooi in die straat van die huisjes . En de stadstour was mooi zeker .
    Verder de groetjes en liefs . Ma en Pa.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reactie. groetjes Henk ,Ada, Johan en Marjon