toernieuws

Laatste nieuws

Woord van de dag is 'genoten':)


donderdag 13 mei 2010

dag 4 12 mei











Woensdag 12 mei
Van Dunfanaghy naar Donegal ritlengte -/+ 172 kilometer

Na een goede nachtrust kon de reis weer beginnen.. Na de rekening betaald te hebben gaf de hoteleigenaar ons een tip om een korte route te gaan rijden wat voor het hotel lag. We verlaten Dunfanagy rond 9 uur. Een mooi smal weggetje die naar de kustlijn met hoge cliffen leiden. Mooie vergezichten te zien daar. Onze route weer verder gevolgd en weer genoten van het landschap. Midden in het landschap een hoge punt van een berg en die richting genomen. Langs het meertje daar even de benen gestrekt. Onderweg broodjes gekocht en drinken om ergens op een mooi plekje te gaan picknicken. Op een landtong een weggetje gevonden die naar een strandje liep. Daar een prachtig plekje tussen de rotsen een strandje. Van het uitzicht mooie opnames gemaakt. Langs de route stond een bordje ‘waterfall’ iets verder omgekeerd en het pad ingeslagen. De slechtste weg tot nu toe, los grind en kuilen dus even afzien. Tussen de rotsen stroomde er een waterval naar beneden. Voor de waterval stond een houtenpaal, dichtbij zagen we dat er in de naden van het hout allemaal muntjes zaten. Wij dus ook een muntje erin gestopt. Later werd die er weer uitgepikt door een Iers jongetje die ook door had dat er muntjes inzaten. Johan had er een helemaal ingeslagen dus die bleef nog goed zitten. De weg vervolgd die nog slechter werd. Schapen met lammetjes stonden op de weg. Na een paar kilometer eindelijk weer een verharde weg. In Donagal, onze eindbestemming van deze dag , een hotel midden in het centrum op het dorpsplein gevonden. De motoren gestald op een heel apart plekje., op de dansvloer in disco van het hotel J. Na het eten een rondje gelopen door het dorp. In de lounch even gezellig gezeten om de dag door te nemen.

4 opmerkingen:

  1. Hoi Marjon en Johan
    wat een prachtige foto's weer het is er erg mooi zo te zien die van de zee en die oude bootjes prachtig ik zie dat jullie nu een regendag hebben hier is het nu droog maar wel somber vanmiddag wil ik effe naar het tuintje
    fijne dag verder hé
    Groetjes Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo die Johan en Marjon,
    eindelijk even tijd gehad om je reisblog te gaan lezen.
    Zo te merken is het wel genieten daar.
    Ben wel een beetje jaloers, want Ierland is één van de landen waar ik nog niet ben geweest, maar wie weet .....
    Ja zo nu en dan een beetje regen hoort bij Ierland, maar verder ziet het er heel mooi uit daar
    Marjon, je opnames mogen gezien worden hoor
    Heb geen commentaar ;)
    Nog een fijne trip verder door Ierland

    gr Jack

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Daar,
    Leuk om te lezen dat jullie het leuk hebben. Klinkt idd erg mooi, en met de foto's erbij krijg ik er ook wel een beeld bij. Hier is het weer erg somber.
    Tot horens weer.
    Groetjes Sanne!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo ,
    leuk weer die reisbeschrijving erbij . En ook de foto`s . Wat de "Peeshees" betrefd , scheelt het alleen de A. Wel grappig , doe je elke dag een ander woord om de dagen te onthouden ? Weer liefs van Pa en Ma .

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reactie. groetjes Henk ,Ada, Johan en Marjon